Ser denne e-mail ikke rigtig ud i dit mailprogram? Klik her for at se den online »Elever på AspIT Storkøbenhavn

Mie og Brians søn er startet på AspIT Storkøbenhavn

Vi har fået en helt ny dreng...

At det nu er lykkedes at få etableret en AspIT skole i fuld skala til de storkøbenhavnske IT-talenter er en god nyhed. Spørger man eleverne er den endnu bedre. Og et forældrepar siger det meget klart. Deres søn er på kort tid blomstret så meget op, at de næsten ikke kan kende ham. Altså på den gode måde.

For eleverne Kenneth og Lars er AspIT Storkøbenhavn stadig et nyt sted. De har kun været elever i de flotte lokaler i Høje-Taastrup nogle uger, men alligevel er det som om, at der er blevet vendt op og ned på ganske meget i deres liv. Det er normalt noget, som aspergere ikke er så vilde med, men for eleverne på den nye skole er det ret så temmelig positivt.

- Da jeg første gang hørte om AspIT, tænkte jeg, at det var for godt til at være sandt. Sådan en uddannelse kunne ikke findes i virkeligheden. Men efter blot et par dage på afklaringsforløbet før sommerferien gik det op for mig, at jeg var kommet til det, jeg altid har ønsket mig. Her er der mulighed for, at jeg kan få den uddannelse, der netop passer til mig, og som jeg kan klare med succes. Her kan jeg lære i mit tempo, som kan variere fra dag til dag, fortæller Kenneth Folke Larsen på 16 år.

- På AspIT har vi alle sammen den samme diagnose. Det giver en form for tryghed, at de andre ligner mig, for første gang i mit liv. Jeg har egentlig mest haft venner på nettet. Nu har jeg fået rigtige fysiske venner, og det er en meget stor ting for mig. Her lægger man mærke til, hvad jeg mener. Faktisk er jeg meget taknemmelig for at gå på AspIT, siger Kenneth, der til daglig bor i Greve Kommune.

Én af Kenneths nye kammerater er Lars Quist Lynnerup på 20 år. For Lars er AspIT også ”redningen” efter et forløb siden 5. klasse uden normal skolegang pga angst kombineret med sendiagnosticeret Aspergers syndrom.

- IT har altid været min store interesse, og jeg har altid følt og fået at vide, at jeg havde talent for det – uden at jeg havde noget at bruge det til. Det har jeg fået nu på AspIT.  Det bedste ved AspIT er, at jeg føler mig hjemme, og det betyder ro til indlæring og fokusering. Her bliver der taget hensyn til mig, lyttet til mig og jeg mærker forståelse og sparring omkring min uddannelse, og senere jobmulighed, fortæller Lars, der også er fra Greve Kommune.

- Andre unge forstår mig ikke så godt, og derfor har jeg altid følt mig alene og udenfor sammen med andre normale unge. Og derfor har jeg altid prøvet at virke normal, og det er svært når man ikke lige er det.  Her på AspIT har vi alle Aspergers syndrom, og derfor er jeg for første gang i mit liv normal sammen med andre mennesker. Det er skønt, og helt nyt, siger Lars, der nu har fået så meget styrke, at han har overskud til at flytte hjemmefra, og klare sig selv.

Men det er ikke kun det nye hold af elever på AspIT Storkøbenhavn, der har det godt med den nye skole. Kenneths forældre, Mie og Brian Folke Larsen kan næsten ikke få armene ned, som de selv siger.

- Vi har fået en helt ny dreng. Kenneth er på meget kort tid gået fra at være en dreng, vi aldrig så derhjemme fordi han altid burrede sig  inde på sit værelse og gamede. Nu er han veloplagt. Står tidligt op om morgenen, tager bussen for første gang i sit liv, er motiveret, vil gå til fitness, vil med ud og gå tur om søndagen og så videre, fortæller Kenneths mor, Mie.

- Vi frygtede, at Kenneth ville ende på førtidspension indenfor få år, og derefter leve et isoleret liv. Nu er der vendt op og ned på det hele. Nu taler han om opgaver og udfordringer i skolen, sit senere job, sine interesser og sine nye kammerater. Vi er meget lykkelige, siger Brian Folke Larsen, far til Kenneth.

- Tiden i folkeskolen var ikke god for Kenneth. Lærerne mente ikke, de ku´ gøre så meget med de ressourcer, de havde – og måske har. På AspIT tager de udgangspunkt i, hvad Kenneth kan, og laver en uddannelse, der matcher. Resultatet er allerede nu, en ung mand, der for første gang er motiveret for at lære noget – i en grad, der overrasker os helt vildt. Og det har han fortjent. Ikke kun fordi, han er vores søn, men også fordi, en del af hans udredning handler om, at han har en høj IQ, og det ville da være synd for alle parter, hvis den ressource gik tabt i en trist førtidspension. Nu kan Kenneth og en kommende arbejdsgiver få gavn af hans evner, det giver altså ret god mening, ik, siger Mie Folke Larsen.

Vil du vide mere om AspIT Storkøbenhavn, uddannelsesmodellen, finansieringen osv, så klik ind på www.aspit.dk eller kontakt AspIT Storkøbenhavns afdelingskoordinator, Sidsel Sørensen, så siso@aspit.dk.


Du er meget velkommen til at give dette nyhedsbrev videre i dit netværk eller frit at anvende nyhedsbrevet med tydelig kildehenvisning: "AspIT - Nyhedsbrev".

HUSK
Gratis konference på Brogaarden, Strib/Middelfart

AspIT at Work 10-Årsmøde d. 21. maj 2015 kl. 10-16.

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbreve? Afmeld nyhedsbrev »