Hvad siger andre om AspIT?

Det mener erhvervslivet om AspIT

Vi har samlet nogle af de tilbagemeldinger, vi får fra virksomhederne i vores netværk. Det er rar læsning - se bare her.

Karin Conradsen, Vejle Stadsarkiv

I foråret 2008 havde vi den fornøjelse for første gang her på Arkivet at stifte bekendtskab med to unge drenge med Aspergers Syndrom. Vi var lige så spændte på at møde dem, som de var på at møde os. Forud for praktikken havde vi hilst på hinanden et par gange og Arkivet havde udpeget to arkivarer, der fungerede som kontaktpersoner og faglige vejledere for praktikanterne.

Vejlederne deltog undervejs i et mentor-kursus for at få mere kendskab til Aspergers Syndromet. Begge praktikanter var temmelig IT kyndige og efterspurgte opgaver, der kunne udfordre dem her og samtidig have en snert af rutine. Deres opgave blev at scanne en stor negativsamling – en tidskrævende opgave, der kræver omhyggelighed og præcision. Begge unge klarede opgaven absolut fint og trivedes godt med den.

De fik mulighed for at dele kontor, hvor de kunne understøtte hinanden og huske hinanden på at gå til pause sammen med resten af personalet. Da praktikken sluttede, kunne Arkivet kun mene noget positivt om mødet med praktikanterne. Og tilsyneladende var det gengældt.

Arkivet havde fået lavet et væsentligt og vedkommende stykke arbejde, og praktikanterne havde fået en positiv oplevelse ud af at være til nytte og fået et godt indblik i livet på en helt almindelig arbejdsplads.

 

Marianne Assenholt, QA manager, LEGO - Online Communications

Vi har nu haft en praktikant fra AspIT som QA tester på LEGO.com, og det har vist sig at være en positiv og værdiskabende oplevelse. Praktikanten er utrolig detaljeorienteret, vedholdende og perfektionistisk, hvilke er tre meget vigtige egenskaber inden for web- og softwaretest. Derudover har han– og andre med Aspergers Syndrom – den særlige evne, at de ikke bliver trætte af rutineprægede opgaver som os andre.

Det at få en AspIT inden for døren har gjort, at vi er blevet ”tvunget” til at beskrive og overle­vere arbejdsopgaver lidt bedre, hvilket har været en god læring for hele afdelingen.

Jeg ville absolut ingen problemer have med at ansætte en elev fra AspIT. Man får en dygtig og dedikeret medarbejder, som er en ressource fuldt på højde med alle andre i afdelingen. Jeg har fået mange positive tilkendegivelser fra både kolleger og HR-afdeling, som alle synes, at AspIT er et godt initiativ.

 

Peter Klindt, Adm. direktør, A/S ScanCommerce

Efter vores første møde med AspIT fandt vi projektet så interessant, at vi straks meldte os til et praktikforløb med en elev fra AspIT. Og det har vi absolut ikke fortrudt…

Vi har nu haft tilknytning til den samme praktikant over en længere periode, som har været en blanding af undervisningsperioder hos AspIT og praktikophold hos os. Som praktiksted har vi ved afslutningen af hvert praktikophold haft mulighed for at komme med input til praktikantens videre uddannelse på IT-skolebænken i AspIT.

På den måde har vi med tiden fået ’vores’ praktikant målrettet til vore behov, og vi har derfor fået et rigtig godt udbytte ud af hele forløbet. Samarbejdet med AspIT har været konstruktivt, og vi er bestemt positive overfor det nye uddannelsestilbud. Praktikanten forventer vi at ansætte.

 

Anders Quist Pedersen, IT Chef, Bygteq IT

Bygteq IT har i to omgange haft praktikanter fra AspIT. I begge tilfælde har Bygteq IT efter eksem­plarisk samarbejde med AspIT skræddersyet erhvervsrelevante opgaver, som de to unge mænd efterfølgende er blevet sat til at udføre for Bygteq IT.

Opgaverne har gået på firstline slutbrugersupport på IT-mæssige problemer hos vores interne brugere, tekniske installationer af hardware i PC’er og servere, installation og opsætning af software på PC’er og servere, test af software med efterfølgende dokumentation samt for nærværende udvikling af softwarekomponenter til Flügger kædens nye branchesystem i Danmark, Norge og Sverige.

Fælles for alle opgaverne er, at de er blevet udført med største flid og omhu, hvor kvalitet og udførelse i mange tilfælde langt overgår forventningen fra opgaver udført af vores fastansatte.

De to unge mænds specielle evne til at holde fokus rettet mod opgaven, uanset opgavens kom­pleksitet og trivialitet, har været uovertruffen meget værd for Bygteq it. Særlig inden for om­råderne test af software, dokumentation af testresultater samt installationsopgaver har Bygteq it draget stor fordel af praktikanternes kompetencer.

 

Mia Jørgensen, Marketingkoordinator, Curaden Scanic

Vi havde en database liggende fra firmaets tidligere ejer, som vi skulle have vasket og opdateret til CRM formål. En næsten umulig opgave på et hektisk salgskontor. Desuden hastede det, da den indgik i en planlagt DM-kampagne.

Databasen var gammel og manglede kontaktpersoner, hjemmesideadresser, email adresser og antal ansatte. Dertil kom, at er Curaden Scandic's branche er præget af hyppige flytninger. Derfor skulle adresser og telefonnumre valideres. Alt blev løst til punkt og prikke.

- Hurtig beslutningstagning - AspIT var hurtige til at beslutte om opgaven var relevant for dem.

- Overholdelse af deadlines - Alt blev løst til tiden.

- Overholdelse af specifikationer - AspIT krævede kun en kort briefing og kravene til opgaven blev overholdt.

- Resultatet var at den planlagte mailkampagne gav en respons på 19 %, hvilket var 90 % bedre end målet.

 

Lars Tønning, Operational Manager, Visual Configurator, Infor

Først en tak for et godt arrangement omkring årsmøde for AspIT. Efter mødet tog jeg direkte til IKEAs hovedkontor i Sverige for en evaluering af dette års katalog og program opdatering. Vi fik en udmærket tilbagemelding fra IKEA på vores indsats, som har været meget mere kontrolleret og langt bedre en tidligere år.

Som jeg har nævnt har i hos AspIT været en vigtig brik i vores bestræbelser om at øge kvaliteten på vores leveringer. Den store indsats i har ydet sammen med den struktur vi har arbejdet på har givet en klar forbedring i vores kvalitet. Derfor er det også på sin plads at jeg deler IKEAs ros med jer. Tak for indsatsen!

Vi har dog andre kunder og flere opgaver som vi med stor glæde vil involvere jer i. Jeg vil derfor ringe til dig en af de nærmeste dage (når jeg kommer hjem fra denne uges tur til IKEA) for at aftale nærmere omkring vilkår og forhold for samarbejde.

Tak for det fine test resultat. Vi har analyseret det og holdt det op imod de resultater som vi fik fra vores to andre testere. På baggrund af dette må vi konkludere at i absolut har udført opgaven tilfredsstillende. Dog var denne test relativ simple og vi har måske givet jer lidt for få udfordringer i denne test.


Nyheder

"Historien om Piet og os er en kæmpesucces", fortæller Jackie Hertz Nunez, service- and operations manager hos Acrelec i Rødovre. Læs mere

Afklaringsforløb

Alle AspIT skolerne afholder én gang i hvert semester et afklaringsforløb. I forløbet skal det afklares, om du og AspIT er noget for hinanden. Læs mere

AspIT Video

Frank er i job hos MULTI | MARKETING. Han er dygtig og et aktiv for hele forretningen. Se videoer